Menu

House on Transylvania street, Bucharest

Bucharest
Client
Private

Size
250 sq.m. S+P+1

Type
private house

Completion
2018

Un proiect Graphic Industrial – nominalizat la Anuala de Arhitectura Bucuresti 2019 la sectiunea arhitectura locuintelor individuale

Strada Transilvaniei are un pitoresc aparte, dincolo de casele mai frumoase sau mai urate care o alcatuiesc. Fronturile sunt mai ales aliniate la strada iar regimul de inaltime este discontinuu. La prima vedere terenul parea ingust, captiv parca intre strada si trei calcane, dominat de peretele lateral masiv.
Am alunecat firesc spre o solutie liniara care amplifica adancimea terenului. Volumul asezat cuminte de-a lungul calcanului vecin isi asuma prezenta acestuia si il foloseste drept fundal pentru terasa.
La parter spatiul este total, deschis pe toata lungimea terenului si, – prin transparenta peretelui lateral – pe toata latimea sa. Astfel curtea devine parte integranta a livingului, atat vizual, prin transparente, cat si functional prin deschideri.
Etajul, blindat, ritmat, contrapune elemente volumetrice, pozitive si negative, incercand sa rupa monotonia. Terasa, marcata diafan de grinzile metalice si de balustrada transparenta, reprezinta o extensie a curtii pe verticala.
Volumul este structurat in trei registre suprapuse: terasa, fin conturata, aeriana, etajul “greu” si parterul transparent; la strada fatada unitara inchide compozitia. Caramida aparenta, prezenta pe fatada la strada, se regaseste in interior la parter.
Legatura pe verticala este asigurata de scara fina, eterica, care culmineaza cu luminatorul terasei.

Proiect arhitectura: Graphic Industrial: Remus Harsan, Dragos Perju

Design interior: Lama Arhitectura: Calin Radu, Dan Enache

Foto: Dragos Perju, Calin Radu, Dan Enache, Remus Harsan