Menu

House on Bitolia street

Bucharest
Client
private
Size
300 sq.m.
Type
Restoration
Design
graphic industrial
Graphic Industrial

Situata intr-o zona linistita a Bucurestiului, o casa construita in 1934 si-a dorit o aducere in contemporaneitate fara pierderea memoriei.

Interventia a constat in identificarea si pastrarea catorvaelemente valoroase ale constructiei realizate intr-un stil care aspira la modernism in epoca aceea. Cateva usi, parchetul de la parter, scarile din mozaic, balustradele din fier forjat si cateva decoratii au reusit sa fie pastrate si integrate in noua arhitectura.

S-au pastrat amprenta, peretii portanti, scarile si compartimentarea majora desi au fost facute consolidari si aproape toate finisajele si instalatiile au fost schimbate.

Casa a fost putinsuprainaltata atat pentru a castiga un spatiu al podului nelocuit, cat si pentru a se alinia la cornisa cladirii alaturate. Mansarda nou obtinuta a fost tratata ca o mansarda prin pastrarea aparenta a elementelor de lemn si chiar a unui perete de caramida existent. Restul casei a primit o amenajare discreta, intre eclectic, art deco si modernism, cu intentia de a pastra atmosfera perioadei, chiar daca s-au folosit materiale noi.