Menu

Consolidation and extension of the house on str Constantin Coanda

Bucharest, str General Constantin Coanda
Client
privat

Size
490 sq.m.

Type
Restoration

Design
graphic industrial

The imprint of the original construction was preserved. With the consolidation of the house, two floors were added, the second being a secluded floor. The original cornice was recovered, restored and reused. The foyer at the entrance was freed from the improvised closures and became an intermediate space again. The decorative elements – columns, arches, balusters, frames, etc. were recovered and used as a template for the new elements. For access, I opted for a corten staircase, minimalist. A new staircase was built inside that connects all four levels. The brick vaults in the basement were cleaned and put to good use.